Nové SUV značky Škoda sa bude volať Kamiq

0
0
0
s2smodern

Automobilka Škoda oficiálne oznámila meno svojho nového najmenšieho SUV v ponuke.

A je to oficiálne! Nový crossover, ktorý sa v ponuke automobilky Škoda zaradí pod aktuálny model Karoq ponesie meno Kamiq. Nie je žiadnym tajomstvom, že Škoda Kamiq bude slúžiť zároveň aj ako náhrada za Škodu Fabia Combi, ktorej výroba s aktuálnou generáciou skončí. Aj preto fabrika novinku poňala skôr ako crossover, čo koniec koncov dokazujú aj technicky spriaznené dvojičky Seat Arona a VW T-Cross.

Škoda Kamiq (EU) Takto vyzerá Škoda Kamiq, ktorá sa už úspešne predáva na čínskom trhu. Technickým "dvojčaťom" mladoboleslavskej novinky je sesterský Seat Arona.

Bez zaujímavosti nie je ani fakt, že pomenovanie už automobilka Škoda používa v Číne, tamojší crossover je však konštrukčne iný a s tým „európskym“ nemá nič spoločné. Názov novinky zapadá aj do názvoslovia modelov kategórie mladoboleslavských SUV. Všetky totiž začínajú písmenom „K“ a končia na „Q“. Škoda Kamiq bude mať svetovú premiéru od 5. do 17. marca 2019 na ženevskom autosalóne.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.