Automobilové koncerny PSA a FCA potvrdili fúziu

0
0
0
s2smodern

Groupe PSA a Fiat Chrysler Automobiles založia spoločný podnik s podielom 50/50.

Spojenie sa má realizovať prostredníctvom vzájomnej výmeny akcií. Jeho výsledkom bude vznik megakoncernu, ktorý sa v automobilovej branži zaradí na štvrté miesto za skupinami Volkswagen, Toyota a Renault-Nissan. Jeho kapitálová hodnota má byť približne 45 miliárd eur. Fúzia má priniesť synergie na úrovni približne 3,7 miliardy eur a odbyt zhruba 8,7 milióna vozidiel ročne. Zamestnancov oboch skupín správa o fúzii upokojuje konštatovaním, že nie je v pláne zatvorenie žiadnej z tovární. 

Koncern Groupe PSA vyrába automobily značiek Peugeot, Citroën, DS a pod jeho krídla spadajú aj nemecké značky Opel/Vauxhall. FCA má vo svojom portfóliu talianske značky Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati a zámorskú enklávu v zložení Chrysler, Dodge a Jeep. Skupina FCA sa nedávno pokúsila o fúziu s francúzskym koncernom Renault Nissan, tá však nebola úspešná, podľa všetkého pre zásah Francúzska ako štátu, ktorý je jedným z jeho najväčších akcionárov.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.