Renault sa pochválil novým Cliom

0
0
0
s2smodern

Automobilka Renault zverejnila prvé oficiálne fotografie piatej generácie modelu Clio. A ukazuje aj jeho športovú verziu.

Z prvých fotografií novinky je jasné, že v prípade vonkajšieho dizajnu novinky ide skôr o evolúciu ako revolúciu. V duchu hesla “čo funguje, to nemeň“ však zásadná zmena tvarov ani nebola potrebná. Nadčasová aktuálna štvrtá generácia stále pôsobí moderne a jej predajnosť je stále viac než dobrá. Menili sa tak skôr detaily posúvajúce Clio bližšie k súčasnej produkcii Renaultu. Pribudli typické „kly“ denného svietenia a celá predná časť výrazne pripomína aktuálny Mégane. Miernych zmien sa dočkala aj zadná časť s prepracovanými združenými svetlami a iným nárazníkom. Medzigeneračne sa novinka skrátila o 14 mm (na 4048 mm), 30 mm ubrala aj z výšky (teraz 1440 mm), zatiaľ čo šírka naopak narástla na 1798 mm. Čo je však dôležitejšie, rovnako ako vo vyšších modelových radoch, sa bude dať aj Clio objednať v niekoľkých dizajnových líniách. Automobilka sa zatiaľ pochválila najluxusnejšou verziou Initiale Paris a športovo ladenou R.S. Line.

Kým exteriér prešiel skôr decentnými zmenami, v kabíne neostal kameň na kameni. Tu aktuálne Clio svoj vek skrátka nezaprie. Konštruktéri tak zapracovali na ergonómii, materiáloch aj kvalite a zväčšili objem odkladacích priestorov v kabíne na výsledných 26 l.

Technické detaily si automobilka zatiaľ necháva pre seba. Svetovú premiéru bude mať piata generácia Renaultu Clio na blížiacom sa jarnom ženevskom autosalóne.

Porovnanie: Clio V. (hore) vs. Clio IV. Porovnanie: Clio V. (hore) vs. Clio IV. Porovnanie: Clio V. (hore) vs. Clio IV.
Renault Clio V. Renault Clio V. Renault Clio V.
Renault Clio V. Renault Clio V. Renault Clio V.
Renault Clio V. Renault Clio V. Renault Clio V.
Renault Clio V. Renault Clio V. Renault Clio V.

 

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.