Continental vyvinul odbočovacieho asistenta na dodatočnú montáž

0
0
0
s2smodern

Aftermarketový radarový systém je vhodný aj pre staršie vozidlá a má ochrániť hlavne chodcov a cyklistov.

Technologická divízia koncernu Continental uvádza na trh asistenčný systém, určený na dodatočnú výbavu pre autobusy, úžitkové a nákladné vozidlá. Má byť významným príspevkom k zvýšeniu bezpečnosti tým, že vodiča pri odbočovaní upozorní na prípadného chodca, cyklistu alebo osobu na kolobežke v mŕtvom uhle.

Montáž je jednoduchá, na vonkajšie spätné zrkadlo. Foto: Continental.

Montuje sa veľmi jednoducho na vonkajšie spätné zrkadlo, využíva radarovú technológiu a pokrýva oblasť do štyroch metrov vedľa vozidla až do 14 metrov za neho. Dobrovoľná montáž takejto dodatočnej výbavy je už dnes podporovaná v niektorých oblastiach štátnou dotáciou a do roku 2024 sa systémy tohto typu majú stať povinnými. Continental už pracuje na tretej generácii takýchto asistentov a v budúcnosti majú byť vďaka kombinácii s kamerou a vďaka podpore umelou inteligenciou schopné rozoznať dokonca gestá chodcov a cyklistov, s následnou proaktívnou reakciou.

 

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.