Continental: Prvý veľký kontrakt na P2P displej

0
0
0
s2smodern

Technologická divízia medzinárodného koncernu má vo vrecku významnú zmluvu na dodávku displejov na celú šírku prednej časti kabíny automobilu.

Displeje vo vozidlách rastú a stále viac sa rozširujú, až dosiahli rozmer, ktorý sa začal označovať anglickou skratkou P2P, čo znamená „pillar to pillar“, čiže po našom od stĺpika po stĺpik. Takýto displej vyvíja aj Continental a aktuálne v jeho snažení nastal prelom: Firma dostala prvú veľkú objednávku na P2P displeje do sériovo vyrábaných automobilov. Konkrétneho odberateľa síce neuviedla, aspoň však naznačila, že ide o „globálneho výrobcu vozidiel.“

Integrovaná zobrazovacia jednotka je logickou evolúciou vo vývoji, ktorý začal displejmi prezentovať stále viac funkcií, a to nielen zábavných (rádio, hudobné prehávače, TV funkcie atď.), ale aj informačných a ovládacích, vrátane grafickej náhrady klasických analógových prístrojov typu rýchlomeru a otáčkomeru pred vodičom. Namiesto zobrazovacej technológie sa pri najnovších veľkoplošných displejoch už otvorene hovorí o interakcii človeka stroja. A iba samotný Continental už dnes produkuje ročne približne 120 miliónov produktov tohto typu. Zároveň je priekopníkom viacerých technológií displejov, napríklad 3D zobrazenia, ktoré funguje aj bez špeciálnych okuliarov.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.