Predstavenie: Škoda Fabia

0
0
0
s2smodern

Modernizovaná Škoda Fabia prichádza. V rámci inovácií dostala zmenený dizajn prednej a zadnej časti, v ponuke sa prvýkrát ocitnú taktiež úplne nové LED svetlomety a zadné LED skupinové svetlá.

Do scenára zmeneného vonkajšieho dizajnu zapadá aj širšia ponuka kolies z ľahkých zliatin, hatchback totiž bude prvýkrát ponúkať aj voliteľné kolesá s priemerom 18 palcov. Zásahy sa dotkli aj interiéru, tu bol upravený dizajn prístrojového panelu, zmenený je vzhľad dekoračných prvkov na prístrojovej doske a nové sú aj dvojfarebné vzory poťahových látok sedadiel. Na palubu sa dostanú nové asistenčné systémy, nový infotainment systém Swing s uhlopriečkou displeja 6,5 palca a viac prvkov s označením Simply Clever. Zaujímavosťou je, že reštylizovaná Fabia už neponúkne naftové agregáty, ale iba úsporné benzínové. Budú to dva motory s nepriamym vstrekovaním paliva 1.0 MPI (44 kW/60 k, 55 kW/75 k) a dva agregáty s prepĺňaním a priamym vstrekovaním paliva 1.0 TSI (70 kW/95 k, 81 kW/110 k). Oba motory TSI sú vybavené filtrom pevných častíc. Najvýkonnejšia pohonná jednotka 1.0 TSI sa dá skombinovať aj so 7-stupňovou prevodovkou DSG. Súčasťou modernizácie sú už spomenutí noví elektronickí asistenti, funkcia Blind Spot Detection upozorňuje vodiča na prítomnosť vozidiel v mŕtvom uhle alebo na zozadu rýchlo sa približujúce auto, Rear Traffic Alert monitoruje dianie za vozidlom a varuje pred kolíziou pri cúvaní, Light Assist zas zabezpečuje automatické prepínanie svetiel. Škoda Fabia má prísť na trh v druhej polovici roka 2018.

Prednej časti vynovenej Fabie (na obr. hore) dominuje šesťuholníková maska a nové hlavné svetlomety. Najnovšie môžu využívať aj LED technológiu. Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, zmeny sa odohrali aj vzadu. Všimnite si inak tvarovaný zadný nárazník a zadné LED svetlá (nová Fabia je v hornej časti obrázka). Novinka dostala aj tzv. "mačacie oči" (dlhé horizontálne odrazky v zadnom nárazníku).
Zmenami prešiel prístrojový panel, dekoračné obklady a pribudli dvojfarebné poťahové látky sedadiel. Prístrojový panel má novú grafiku. Blind Spot Detection značí asistent mŕtveho uhla (položka na stredovom displeji). Vo výbave pribudol infotainment systém Swing so 6,5-palcovým displejom.
USB porty pre zadných pasažierov konštruktéri prakticky umiestnili na stredový tunel. Po vzore väčších modelov Škoda nájdete v kufri vyberateľné LED svetlo. Novinkou v ponuke sú 18-palcové disky kolies. Takýto rozmer svojho času neponúkala ani Octavia RS prvej generácie.
Novinkou je aj systém kontroly mŕtveho uhla (oranžová kontrolka v spätnom zrkadle). Fabia dostala aj asistent diaľkových svetiel (Light Assist). Systém Rear Traffic Allert upozorňuje pri cúvaní na autá prichádzajúce z boku.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.