Predstavenie: BMW X4

0
0
0
s2smodern

Bavorský výrobca začal prostredníctvom prvého Sports Activity Coupé strednej triedy v prémiovom segmente napĺňať úspešné dejiny. Po asi 200 000 kusoch predaných vozidlách X4 prvej generácie prichádza generačná obmena.

Štylistika karosérie BMW X4 symbolizuje výraznú dynamiku a atletické proporcie. Uvedené dizajnérske trendy podporujú väčšie rozmery (vrátane rázvoru), ako aj o zopár milimetrov menšia výška karosérie. Väčšie dimenzie nového SUV kupé sa odrážajú aj na veľkorysejšej ponuke miesta vo vnútri i batožinovom priestore (525 l). Samozrejme, pri pohľade do interiéru každého oslovia príkladný výber prémiových materiálov, špičkové dielenské spracovanie a známe ergonomicky čisté prostredie z pohľadu vodiča.

BMW X4 má mať na začiatku predaja k dispozícii dve benzínové a tri naftové pohonné jednotky. Benzínové štvorvalcové prepĺňané verzie budú niesť označenie xDrive20i (135 kW/184 k) a xDrive30i (185 kW/252 k). V naftovej ponuke sa ocitnú dva štvorvalcové motory – xDrive20d (140 kW/190 k) a dvoma turbodúchadlami prepĺňaný xDrive25d (170 kW/231 k). Túto ponuku má doplniť výkonná šesťvalcová naftová verzia xDrive30d (195 kW/265 k). Všetky pohonné jednotky využijú spoluprácu s 8-stupňovou automatickou prevodovkou Steptronic, dostupné bude aj radenie páčkami pod volantom. Na vrchole ponuky sa v tomto modelovom rade objavia dvaja zástupcovia z radu BMW M Performance so šesťvalcovými motormi – benzínový model BMW X4 M40i (265 kW/360 k) a naftový BMW X4 M40d (240 kW/326 k).

Novinka X4 získala opäť výborné jazdné vlastnosti, a to vďaka prepracovanému podvozku s pohonom xDrive, lepšej aerodynamike, nižšej hmotnosti a ideálnemu rozloženiu hmotností na nápravy. Netreba asi ani zdôrazňovať, že nový model poskytne rozsiahlu ponuku výbav a špičkových doplnkových prvkov.

Predná časť novinky (na obr. hore) dostala výrazne väčšie ľadvinky. Stvárnenie masky pripomína vlajkovú loď značky, rad 7. Dĺžka novej generácie narástla o 81 mm (na 4752 mm), o 54 mm (na 2864 mm) sa natiahol aj rázvor náprav. Športový vzhľad podporujú aj o 37 mm väčšia šírka karosérie (až 1918 mm) a o 3 mm nižšia silueta (1621 mm).
V duchu doby došlo k prispôsobeniu tvarov palubnej dosky modernému infotainmentu. Stredový displej je teraz vyššie, lepšie na očiach vodiča aj posádky. So stvárnením prístrojového štítu fabrika našťastie nijak neexperimentuje a ostáva verná tradícii vysokej prehľadnosti a výborného grafického stvárnenia. Prístrojový panel je pochopiteľne digitálny. Základný objem kufra je 525 l, po sklopení zadného deleného sedadla (40:20:40) narastie na 1430 l. Sedadlá viete sklopiť aj priamo z batožinového priestoru.
Zadní pasažieri majú mať v novinke o 27 mm viac miesta na kolená. Novinkou je tzv. Ambient Air Paket, ktorý sa počas vetrania stará o čistenie vzduchu ionizáciou. Navyše ho môže prevoňať jednou z ôsmich vôní. Prvýkrát sú pre BMW X4 k dispozíci aj prvky programu BMW Individual.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.