Nová konektivita a HiFi v modeloch Ford

0
0
0
s2smodern

Ford avizoval integráciu dvoch rozšírených navigačných aplikácií pre inteligentné telefóny do palubných systémov svojich áut. Nové služby rozširujú rozsiahlu paletu aplikácií podporovaných platformou Ford SYNC 3. Slúži na vyhľadávanie optimálnej trasy k cieľu, a to aj s prihliadnutím na typ vozidla.

Sygic Truck Navigation je prvá podporovaná navigačná aplikácia prispôsobená vodičom úžitkových automobilov, ktorá vďaka kompletným off-line 3D mapovým podkladom slúži aj v odľahlých oblastiach bez pokrytia dátovým pripojením. Umožňuje vyhnutie sa úzkym cestám alebo mostom s malou podjazdovou výškou a berie do úvahy aj väčšie rozmery typické pre úžitkové autá, ako je napríklad Transit s vysokou strechou a pripojeným prívesom. Zaujímavá je tiež integrácia systému What3words, ktorá dokáže rýchlo a presne vyhľadať požadovaný cieľ na základe špecifickej kombinácie troch slov. Autori aplikácie rozdelili celý svet do trojmetrových štvorcov a pomocou špeciálneho algoritmu pridelili každému z nich unikátnu trojslovnú adresu. Vďaka tomu sa dá navigovať na miesto, ktorým môže byť aj lokácia bez konkrétnej adresy.

V najnovších modeloch Transit a Ranger ďalej Ford ponúka zabudovaný palubný modem FordPass Connect zaisťujúci pripojenie k internetu. Wi-Fi Hotspot s rýchlosťou dátového pripojenia 4G LTE obslúži až 10 zariadení a má dosah 15 m mimo vozidla. Správcom vozidlových parkov palubný modem naviac umožní využívať telematické a dátové služby Ford, ktorých spustenie je naplánované na rok 2019, takto ďalej zlepšiť vyťaženosť svojich vozidiel a znížiť ich prevádzkové náklady. Ford tiež oznámil, že do jeho vozidiel predávaných v Európe mieri aj aplikácia TIDAL, ktorá sa ako jediná z podobných služieb zameriava na streaming hudby v Hi-Fi alebo dokonca Master (štúdiovej) kvalite. Knižnica aplikácie TIDAL obsahuje 60 miliónov skladieb, atraktívne podcasty, playlisty zostavené znalcami a exkluzívne živé prenosy koncertov. Nechýba ani vážna hudba a rockové legendy.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.